Archives

Rajtengedély vizsga

Ezzel a bejegyzéssel szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a lovasoknak, akik gondolkoznak a western rajtengedély vizsga letételében. A vizsga előfeltétele bármelyik western versenyen való elindulásnak, legyen az Országos Bajnokság, vagy egy egyszerű háziverseny.

Egyesületünk tagjainak térítésmentesen segítünk a Lovas Szövetséggel kapcsolatos ügyintézésben, tagsági könyv kiváltásában, átigazolások, licencek intézésében!

Bővebb információ telefonon kérhető: 06-30-491-29-60, Séra Szandra

 

RAJTENGEDÉLY-VIZSGA SZABÁLYZAT 

A rajtengedély-vizsgák időpontjait a Magyar Lovas Szövetség elnöksége a szakbizottságok javaslatai alapján határozza meg tárgyév január 31-ig. A rajtengedély-vizsga időpontjai alkalmazkodnak a szakágak hivatalos versenynaptárjaihoz. A vizsgák az évre elosztva, 2-3 havi gyakorisággal kerülnek megrendezésre. A szakági elnököknek a megelőző év december 15-ig egyeztetni kell a vizsga helyszínekkel. A rajtengedély-vizsga helyszíneit a szakágak jelölik ki. A rajtengedély-vizsgáztatók a Szövetség szakbizottságai által javasolt és az elnökség által jóváhagyott személyekből áll. Amennyiben a vizsgára jelentkezők létszáma 10 fő alatt van, a Szövetség a vizsgát nem támogatja.

A rajtengedély-vizsgán való megjelenés feltételei

– A vizsgázónak rendelkezni kell tagkönyvvel és a Lovas Szövetségtől kapott igazolási számmal.Tehát csak azok vehetnék részt a vizsgán, akik olyan sportegyesület bejegyzett tagjai, amely a Lovas Szövetségnél nyilvántartásba vett és a Szövetség felé rendszeresen fizet tagdíjat.

– A vizsga díjat – elmélet 2000 Ft és gyakorlat 5000 Ft – az “Ügyfélkapu” szolgáltatást igénybe véve, előre a Magyar Lovas Szövetség részére be kell fizetni. A helyszínen készpénzt a vizsgáztatónak nem áll módjában elfogadni!

– Regisztrált edző megjelölése

– Érvényes sportorvosi igazolás

– Hivatalos versenyhez illő öltözék

– A kötelező oltásokkal, útlevéllel rendelkező ló (akinek nincs lova, de vizsgázni szeretne, előre kérjük a szándékot jelezni, hogy biztosítani tudjunk lovat az adott vizsgázónak!)

A rajtengedély-vizsga gyakorlati lebonyolítása:

A rajtengedély-vizsgára való jelentkezés minden szakágban a TopSoft ZRT nevezési program segítségével történik. Amelyik szakágban a nevezési program még nem működik, ott a Sportiroda nyújt ehhez segítséget.

A rajtengedély-vizsga részei:
– Elméleti vizsga
– Gyakorlati vizsga
– Eredményhirdetés

Február 1-től a Magyar Lovassport Szövetség hivatalos honlapján és a „Pegazus” újság oldalain informálni kell a lovassport résztvevőit az adott  évi rajtengedély-vizsgák időpontjairól és helyszíneiről.

Rajtengedély vizsgatípusok és licencek:
– díjugrató-lovastusa rajtengedély
licenc váltható díjugrató, lovastusa, díjlovas, távlovas, western, lovastorna szakágakban
– díjlovagló rajtengedély licenc váltható díjlovas,távlovas, lovastorna, western szakágakban
– fogathajtó rajtengedély licenc váltható fogathajtó, western szakágakban
– lovastorna rajtengedély licenc váltható lovastorna, western szakágakban
– távlovas rajtengedély licenc váltható távlovas, western szakágakban
– reining rajtengedély licenc váltható reining, western szakágakban
– western rajtengedély licenc váltahtó western, reining szakágakban

A sikeres rajtengedély-vizsgát tett sportoló a felsoroltak szerinti szakágban válthat ki licencet!

Forrás: www.lovasszovetseg.hu

 

Infobox

Ebben a menüpontban szeretnénk a lovaglással, lovakkal és tartásukkal, tenyésztésükkel kapcsolatos információkat, érdekességeket megosztani, mely hasznos lehet a kezdő lovasok és lótartók, de akár az évek óta lovakkal foglalkozó lovastársak számára is.