Bértartás

bértartás

Lovardánk Áporkán, Budapesttől 25 km-re, autóval és tömegközlekedési eszközzel is könnyen megközelíthető helyen található.

A takarmányozásra és a tartási módra kiemelt figyelmet fordítunk, lótenyésztő-agrármérnöki végzettséggel a háttérben.

 

Tartási forma

legelő5A bértartott lovak elhelyezése egyéni kérés szerint is megoldható, de legáltalánosabb a félridegtartásos módszer, ahol a lovak a reggeli és esti etetés kivételével a nap nagy részét a legelőn töltik.

 

 

Összesen 12 hektár, osztott legelő biztosított, ahol kis csoportokban vannak elhelyezve, nagy mozgásterüknek köszönhetően nyugodt, kiegyensúlyozott magatartás jellemző.

legelő2
Éjszakára mindegyik ló egyénileg, külön karámban van elhelyezve, melyek fedett, szélvédett beállókkal vannak felszerelve, így az egyéni takarmányozás is megoldott.

beálló_fő

Természetesen igény szerint boxos vagy állásos elhelyezés is biztosított.

 

Takarmányozás

tibi2A lovak takarmányozása minden esetben a gazdával megbeszéltek és a ló igényei szerint történik, hiszen eltérő a takarmányigénye például egy vemhes kancának és egy hobbilónak.

A legfontosabb a lovak számára a bélrendszerük felépítéséből adódóan, hogy a nap nagy részében táplálkozzanak, amit leginkább a legelő elégít ki.  Emellett naponta kétszer (reggel és este) szénát és – igény esetén – abrakot biztosítunk.

 

Egészségügy

lóútlevél

 

A nálunk elhelyezendő állatokat csak a kötelező vakcinázások igazolásával, egészséges állapotban tudjuk fogadni, hiszen a nálunk tartott lovak oltási programjára, vérvételére, illetve féreghajtására is kiemelt figyelmet fordítunk.

 

Profi állatorvos, valamint patkolókovács biztosított.

 

Szolgáltatásaink

– füves lovaglópálya akadályokkal,

edzés2

– homokos díjlovagló négyszög (20*40 méteres),

homokos pálya

– fedett körkarám (20 méter átmérőjű),

fedeles2

– 18 méter átmérőjű körkarám,

körkarám

– igényes zuhanyzó, angol wc,

– fűthető öltöző, zárható szekrények,

– zárható nyerges,

– zárt parkoló.