Magunkról

magunkrolA lovas tanyánk kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettünk az elhelyezkedésre, igyekeztünk megtalálni azt a helyet, ahol a lovak és a lótartók is jól érzik magukat.

A lovardát családi vállalkozásként üzemeltetjük, hiszünk benne, hogy igazán lelkiismeretes munkát csak így tudunk végezni, maximálisan kiszolgálva a ránk bízott lovak és a gazdáik, valamint a lovagolni vágyók igényeit.

 

 

 

Családunk több mint 20 éve foglalkozik lótartással, kezdetben hobbilovasokként a családi házunk udvarán tartottuk kedvenceinket. Az évek során gyűjtött tapasztalatok és a kellő szaktudás megszerzésével azonban beláttuk, hogy a lovaink számára a kis élettér és az ezzel járó mozgásszegény életforma mennyi káros következménnyel jár, így elkezdtük keresni a lótartáshoz, lótenyésztéshez és a lovagláshoz is alkalmas helyet, így találtunk rá 2007-ben az otthonunkra.

A tulajdonosokról pár szót:

Séra Zsolt

„Szerencsére fiatalon közel kerültem a lovakhoz, egy barátom lován sajátítottam el az alapokat. Már akkor tudtam, hogy szeretnék lovakkal foglalkozni, így Budapestről vidékre költöztem és a munkám mellett lovak, illetve más állatok (szarvasmarhától egészen a baromfifélékig) tartásával kezdtem foglalkozni. A western életérzéssel és sporttal a ’90-es évek végén találkoztam, amikor hazánkban elkezdett egy kicsi, de annál lelkesebb csapat versenyek, lovas találkozók szervezésével foglalkozni, azóta is töretlen híve vagyok a stílusnak! Hobbilovasként tekintek magamra, a tereplovaglás és a több napos teljesítménytúrák, illetve a lovas találkozók szervezése, lebonyolítása tartozik az érdeklődési körömbe.”

Séra Szandra

„Édesapámtól örököltem a lovak szeretetét, már 6 évesen nyúztam szüleimet, hogy vigyenek lovagolni. A kezdetekkor a klasszikus angol stílus alapjait sajátítottam el, majd a díjugratás irányába kacsingattam, de valahogy nem éreztem magaménak. Ekkor vitt el édesapám egy western versenyre, ahol rögtön éreztem, hogy ez az én világom. Kipróbáltam magam majdnem minden versenyszámban, a gyorsasági számoktól (szlalom, hordókerülés) kezdve a performance számokig (trail, pleasure, horsemanship). A western lófajták szerelmese lettem, komolyabban szerettem volna a tenyésztésükkel foglalkozni, így agrármérnöki, majd lótenyésztői képesítést szereztem, melynek birtokában alapos szakmai háttér biztosított a ránk bízott lovak tartását illetően is.”

család_főoldal